Hovězí s hraškovým kapáním
Ingredience
750 g předního hovězího masa, po 5 kuličkách pepře a nového koření, 2 bobkové listy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, kousek celeru, 1 mrkev, 1 petržel
kapání: 4 lžíce pikantní hrašky, 1 vejce, 2-3 lžíce vody (podle velikosti vejce)
Postup
Asi 1,5 l vody osolíme, přidáme celou cibuli, oloupané stroužky česneku, koření a celer. Přivedeme k varu a vložíme omyté maso. Pomalu vaříme do změknutí masa.
Až je maso měkké, vyjmeme je (použijeme na hlavní chod s libovolnou omáčkou) a vývar přecedíme.
Do vývaru vložíme na nudličky pokrájenou mrkev a petržel, znovu přivedeme k varu a uvaříme do změknutí zeleniny.
V hrnku rozmícháme hrašku s vejcem a vodou tak, aby vzniklo husté těstíčko.
Do vařící polévky je nalijeme přes struhadlo s velkými oky, případně protlačíme lžící.
Povaříme 2-3 minuty a odstavíme.
Na talíři posypeme pažitkou.

Přidáno: 11.5.2013