Hrachový krém
Ingredience
300 g sušeného hrachu, 200 ml smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, česnek
Postup
Hrách opereme, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat.
Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme čerstvou vodou aby sahala kousek nad povrch hrachu a na mírném plameni uvaříme doměkka.
Zatím zahřejeme máslo, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.
Uvařený hrách rozmixujeme na hladkou kaši.
Jíšku rozmícháme s trochou vody, nalijeme do rozmixované polévky, promícháme a za častého zamíchání povaříme 15 minut. Před koncem vaření vmícháme smetanu. Podle potřeby můžeme zředit horkou vodou.
Polévku ochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem.
Na talíři ozdobíme bylinkami.
Podáváme s čerstvým pečivem.



Přidáno: 17.5.2013