Hrachový krém

Ingredience

300 g sušeného hrachu, 200 ml smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, česnek

Postup

Hrách opereme, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat.

Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme čerstvou vodou aby sahala kousek nad povrch hrachu a na mírném plameni uvaříme doměkka.

Zatím zahřejeme máslo, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.

Uvařený hrách rozmixujeme na hladkou kaši.

Jíšku rozmícháme s trochou vody, nalijeme do rozmixované polévky, promícháme a za častého zamíchání povaříme 15 minut. Před koncem vaření vmícháme smetanu. Podle potřeby můžeme zředit horkou vodou.

Polévku ochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem.

Na talíři ozdobíme bylinkami.

Podáváme s čerstvým pečivem.

Hrachový krém
Hrachový krém
Hrachový krém

Přidáno: 17.5.2013