Hrášková s pórkem a celerem
Ingredience
350 g zeleného hrášku, 2 řapíky celeru, 1 malá cibule, 1 menší pórek, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 100 ml smetany, 1 l zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, tymián, oregano
krutony z rohlíku
Postup
Cibuli, celer, bílou část pórku a česnek nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na másle.
Přidáme hrášek, tymián a oregano, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka asi 15 minut.
Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka. Zjemníme smetanou podle chuti a znovu necháme krátce přejít varem.
Podle chuti dosolíme či dopepříme.
Podáváme s osmaženými kostičkami rohlíků.
Přidáno: 18.4.2015