Jarní vývar s vaječnou sedlinou
Ingredience
do hrnce: 2 kuřecí stehna, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek pórku, 1 rajče, 2 malé cibule, 2 snítky zelené petrželky, 3 bobkové listy, po 10 kuličkách nového koření a pepře, špetka sušeného tymiánu, sůl
dále: 1 mrkev, 1 malá petržel, kousek celeru, kousek pórku, 1 lžíce másla, sůl, vaječná sedlina
Postup
Do hrnce vložíme očištěnou zeleninu, na cibuli necháme poslední slupku.
Přidáme omytá stehna, koření, osolíme a zalijeme studenou vodou.
Přivedeme k varu a pomalinku na nízkém stupni vaříme 2-3 hodiny. Sbíráme pěnu.
Mrkev, petržel, celer a pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpáleném másle osmažíme dozlatova. Pak osolíme, podlijeme troškou vody a pod pokličkou necháme změknout, asi 5 minut.
Uvařenou polévku přecedíme.
Do talíře vložíme 2 lžíce zeleniny, kousky sedliny a zalijeme horkou polévkou.
Přidáno: 28.3.2015