Jemná frankfurtská polévka
Ingredience
1 cibule, cca 5 lžic oleje, 1 lžíce hladké mouky, 5 kuliček nového koření, hrubě mletý pepř, 2 bobkové listy, 1 lžička majoránky, sůl, 1 lžička mleté papriky, 2-3 brambory, 4 nožičky fankfurtských párků, 60-100 ml smetany na vaření
Postup
Nadrobno posekanou cibuli osmahneme na troše oleje. Zasypeme moukou a upražíme světlou cibulovou jíšku.
Vmícháme do ní papriku a zalijeme studenou vodou nebo vývarem (cca 1,3 l). Rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, nové koření, bobkový list a vaříme do změknutí brambor.
Zatím na pánvi na další asi lžíci oleje opečeme na kolečka nakrájené párky dozlatova.
Až jsou brambory měkké, přidáme do polévky opečené párky (bez oleje), smetanu a 2-3 minuty povaříme.
Přidáno: 21.11.2015