Kapří polévka
Ingredience
3 hlavy z kapra, vnitřnosti ze 2-3 kaprů, kousek pórku, lžíce másla, sůl, mletý pepř, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 1 malá cibule, 2 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, petrželová nať
Postup
Očištěné hlavy zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme kuličky koření, bobkový list, rozpůlenou cibuli a uvaříme (cca 20 minut).
Na pánvi rozehřejeme máslo, nasypeme drobně pokrájený pórek a na malé kousky nakrájené oprané a okapané vnitřnosti. Za stálého míchání osmažíme. Osolíme, opepříme, vmícháme mouku a ještě společně chvíli smažíme.
Vývar přecedíme, nasypeme do něho osmažené vnitřnosti a krátce vše povaříme. Nakonec do polévky vložíme maso obrané z hlav, podle chuti dosolíme, a dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Nakonec vmícháme zelenou petrželku.
Přidáno: 7.2.2009