Kedlubnová polévka
Ingredience
3-4 kedlubny, 1 menší mrkev, kousek másla, 2 lžíce krupice, 1 malé vejce, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, mletý pepř, muškátový květ, 4 kuličky nového koření, zelená petrželka
Postup
Kedlubny nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka. V hrnci rozpálíme kousek másla a krupici na něm opražíme do mírného zezlátnutí. Odstavíme, vmícháme vejce, vrátíme na horkou plotýnku a mícháme než se srazí. Pak přilijeme studenou vodu (asi 1 litr), rozmícháme, přidáme kedlubny, mrkev, bujón, nové koření a vaříme asi 10 minut. Pak kuličky koření vytáhneme, okořeníme pepřem a muškátovým květem, případně podle chuti dosolíme. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Přidáno: 21.6.2008