Kefírová polévka s řepou

Ingredience

2 uvařené červené řepy (velikosti pomeranče), půlka salátové okurky, 400-500 ml kefíru, sůl, mletý pepř, 3 vejce natvrdo, petrželová nať nebo kopr

Postup

Řepu, okurku i vejce oloupeme. Řepu nastrouháme nahrubo, okurku a jedno vajíčko nakrájíme na kostičky.

Řepu osolíme a opepříme. Zalijeme kefírem, přidáme pokrájené vejce s okurkou. Promícháme, podle potřeby dosolíme, případně můžeme lehce dokyselit citronovou šťávou (v případě že jsme měli málo kyselý kefír). Dáme vychladit do ledničky.

Polévku podáváme studenou, na talíři doplníme čtvrtkami vařeného vejce a zelenou petrželkou (nebo koprem).

zdroj: mimibazar.cz (mírně upraveno)

Přidáno: 3.8.2016