Kmínová polévka jinak
Ingredience
1 lžíce celého kmínu, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, špetka mletého pepře, 1 kostka slepičího bujónu, 1 vejce, trochu oleje, sůl, zelená petrželka
Postup
Na troše oleje krátce orestujeme kmín. Přisypeme pokrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, přidáme mouku. Za stálého míchání připravíme růžovou zásmažku. Zalijeme studenou vodou (1 - 1,5 l), rozmícháme, přidáme bujón, pepř, trochu osolíme a vaříme 20 minut. Pak polévku přecedíme. Znovu přivedeme k varu a vmícháme rozšlehané vejce. Necháme přejít varem, než se vejce srazí. Podle potřeby dochutíme solí a vmícháme posekanou zelenou petrželku.
Přidáno: 29.3.2008