Koprová kulajda
Ingredience
3 brambory, 1 mrkev, 3 vejce natvrdo, větší hrst drobně posekaného kopru, půl cibule, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, špetka mletého pepře, sůl, 4 lžíce octa, 2 hrnky mléka, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany
Postup
Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kousky a zalijeme dvěma hrnky vody a jedním hrnkem mléka. Osolíme, přidáme nové koření, bobkové listy, cibuli a dáme vařit. Až jsou brambory poloměkké, přilijeme druhý hrnek mléka ve kterém jsme rozkvedlali mouku, smetanu, opepříme, okyselíme octem a za občasného zamíchání povaříme 5-10 minut. Asi dvě minuty před koncem vaření přidáme kopr. Odstavíme, v případě potřeby dochutíme solí a octem, a vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Přidáno: 16.5.2009