Králičí polévka
Ingredience
hrudní koš a hlava z králíka, 1 mrkev, 1 petržel, kousek cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy, 1 kostka masoxu (lépe bez glutamátu - koupíme ve zdravé výživě), sůl, 1-2 lžíce oleje, pažitka nebo zelená petrželka
celestýnské nudle
Postup
Oprané části králíka zalijeme studenou vodou (1-1,5 l), osolíme, přidáme koření, cibuli a česnek. Uvaříme do změknutí masa.
Na oleji v hrnci orestujeme na kousky pokrájenou mrkev a petržel, dokud mrkev nepustí barvu.
Osmaženou zeleninu zalijeme přecezeným vývarem, přihodíme masox a povaříme asi 5 minut.
Na talíři polévku doplníme posekanou pažitkou a nudličkami.
Přidáno: 29.1.2011