Kuře v polévce
Ingredience
2 kuřecí skelety, 1 cibule, 2 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, kousek pórku, kuřecí prsa bez kůže, sůl, mletý pepř, 3 bobkové listy, po 10 kuličkách celého pepře a nového koření, pažitka
Postup
Omyté kuřecí skelety zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Až se vytvoří pěna, odebereme ji.
Pak polévku osolíme, přidáme koření a všechnu zeleninu. Pomalu na mírném stupni vaříme.
Po hodině přidáme celá prsa a na nejnižším stupni povaříme 20 minut.
Polévku přecedíme a vývar dochutíme solí a pepřem.
Zeleninu a uvařená prsa pokrájíme na plátky. Do talíře dáme trochu zeleniny, pár kousků masa a zalijeme horkým vývarem. Posypeme posekanou pažitkou.
zdroj: www.tedvarisef.com
Přidáno: 19.4.2015