Kuře v polévce

Ingredience

2 kuřecí skelety, 1 cibule, 2 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, kousek pórku, kuřecí prsa bez kůže, sůl, mletý pepř, 3 bobkové listy, po 10 kuličkách celého pepře a nového koření, pažitka

Postup

Omyté kuřecí skelety zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Až se vytvoří pěna, odebereme ji.

Pak polévku osolíme, přidáme koření a všechnu zeleninu. Pomalu na mírném stupni vaříme.

Po hodině přidáme celá prsa a na nejnižším stupni povaříme 20 minut.

Polévku přecedíme a vývar dochutíme solí a pepřem.

Zeleninu a uvařená prsa pokrájíme na plátky. Do talíře dáme trochu zeleniny, pár kousků masa a zalijeme horkým vývarem. Posypeme posekanou pažitkou.

Kuře v polévce
Kuře v polévce
Kuře v polévce

zdroj: www.tedvarisef.com

Přidáno: 19.4.2015