Kuřecí polévka s kapáním
Ingredience
2 kuřecí skelety, sůl, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 1/2 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1 vejce, polohrubá mouka
Postup
Omyté skelety dáme do osolené vody, přidáme koření, cibuli a uvaříme doměkka. Vývar zcedíme, přidáme do něj na kousky pokrájenou zeleninu a uvaříme doměkka. V hrnku rozmícháme vejce s trochou vody a takovým množstvím mouky, aby vzniklo hustší tekuté těstíčko a osolíme. Přes hrubší struhátko ho protlačíme do vařící polévky a chvilku povaříme. Podle potřeby polévku dosolíme a na talíři doplníme zelenou petrželkou.
Přidáno: 1.9.2007