Kuřecí rajská polévka
Ingredience
300 g kuřecích prsou, sůl, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 3 vrchovaté lžíce pohankových krup, 1-2 lžíce zásmažky, 1 lžička cukru, 1 malá plechovka rajského protlaku (140 g), pár čerstvých lístků bazalky
Postup
Omyté maso zalijeme vodou (cca 1,2 l), osolíme, přidáme koření a pod pokličkou uvaříme doměkka (asi 20 minut).
Uvařené maso i koření vyjmeme z hrnce.
Do vývaru nasypeme pohanku, přidáme zásmažku a znovu přivedeme k varu. Po 3-4 minutách přidáme i protlak, cukr a povaříme další 3 minuty.
Do hotové polévky vložíme na kousky pokrájené uvařené maso.
Na talíři ozdobíme lístky bazalky.


Přidáno: 28.6.2014