Kuřecí vývar s pohankou

Ingredience

1 kuřecí skelet, 1 cibule, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, sůl, 1-2 mrkve, 1-2 petržele, 1 malá sklenička pohankové lámanky (cca 100 ml), 3 stroužky česneku, pažitka

Postup

Opraný kuřecí skelet zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli a koření a uvaříme.
Lámanku zalijeme jednou a půl skleničkou vody, přivedeme k varu, odstavíme a necháme pod pokličkou dojít (cca 15-20 minut).
Mrkev a petržel nakrájíme na kousky, pažitku nadrobno.
Uvařenou polévku scedíme, koření vyhodíme, z kostí obereme maso a pokrájené na kousky vrátíme do polévky. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka (asi 5 minut). Do hotové polévky vmícháme měkkou pohanku, rozmačkaný česnek a dochutíme podle potřeby a zvyklostí.

Kuřecí vývar s pohankou
Kuřecí vývar s pohankou

Přidáno: 2.8.2009