Květáková s fazolkami
Ingredience
1 menší květák, 2-3 mrkve, hrst zelených fazolkových lusků, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíce podravky, mletý pepř, zelená petrželka
Postup
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na drobné růžičky.
Na rozehřáté máslo nasypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku.
Zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a vložíme do ní mrkev, květák a fazolky. Použijeme-li fazolové lusky sterilované, vkládáme je do polévky až před koncem vaření.
Uvaříme doměkka. Polévku dochutíme solí, případně podravkou, necháme přejít varem a odstavíme.
Na talíři posypeme zelenou petrželkou.


Přidáno: 9.10.2010