Květáková s krutony
Ingredience
1 malý květák (nebo část velkého), 1 větší mrkev, 2 lžíce másla nebo oleje, 1 lžíce mouky, sůl, muškátový oříšek, mletý pepř, 1 kostka kuřecího nebo zeleninového bujónu, 2 starší rohlíky
Postup
Na rozehřátý tuk nasypeme mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a vložíme na kousky pokrájenou zeleninu a bujón. Vaříme do změknutí zeleniny, asi 15 minut.
Polévku dohladka rozmixujeme, je-li příliš hustá, zředíme trochou vody. Dochutíme solí a muškátovým oříškem a necháme krátce přejít varem.
Na talíři posypeme posekanou pažitkou a opečenými kostičkami rohlíků.
Přidáno: 26.6.2011