Květáková s mrkví
Ingredience
1 malý květák, 2 lžíce oleje nebo másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 mrkev, 1 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, petrželka
Postup
Květák rozebereme na větší růžičky a v hrnci s osolenou vodou (asi 1,3 l) uvaříme.
Na pánvi rozpálíme olej nebo máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli dozlatova. Zasypeme moukou a upražíme cibulovou jíšku.
Hrnec s uvařeným květákem odstavíme a květák šťouchadlem na brambory rozšťoucháme.
Hrnec vrátíme na plotnu, přidáme do něj jíšku a najemno postrouhanou mrkev.
Povaříme asi 10 minut, před koncem vaření do polévky vidličkkou rozšleháme vejce.
Na talíři ozdobíme zelenou petrželkou.
Přidáno: 17.7.2010