Maminčina cacarda
Ingredience
2,5 l vody, 300-400 g vepřového masa (plecko nebo libový bůček), 1 cibule, 500 g kysaného zelí, 100 g másla nebo sádla, 4-5 lžic hladké mouky, sůl, kmín, bramborová kaše (uvaříme podle svých zvyklostí)
Postup
Maso nakrájíme na větší kostky, zalijeme vodou, přidáme na čtvrtky rozkrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme a vaříme asi 30 minut. Pak přidáme kysané zelí a vaříme dalších 20 minut.
Zatímco se vaří maso se zelím, připravíme z tuku a mouky zlatavou jíšku. Zároveň uvaříme velký hrnec bramborové kaše.
Nakonec cacardu zahustíme jíškou a necháme důkladně provařit.
Do hlubokého talíře naložíme kopec kaše na ni nalijeme cacardu.
Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Heleny Chvátalové Kuchařka pro báječné tchýně.
Přidáno: 20.2.2013