Okurkovo-mátová studená polévka
Ingredience
500 g salátových okurků, 100 g řeckého jogurtu, větší hrst čerstvých mátových lístků, 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 1-2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý bílý pepř, drcený barevný pepř
Postup
Okurky nakrájíme na kousky. Máme-li mladé okurky s pěknou slupkou nemusíme je loupat.
Do mixéru vložíme jogurt, citronovou šťávu, osolíme, opepříme bílým pepřem, přidáme na kousky pokrájenou cibuli i česnek a rozmixujeme dohladka. Pak přidáme mátu natrhanou na kousky a znovu promixujeme.
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou a dáme do ledničky vychladit.
Podáváme chlazené, na talíři ozdobíme lístkem máty a podle chuti poprášíme barevným pepřem.


zdroj: www.mimibazar.cz
Přidáno: 18.8.2013