Pohanková

Ingredience

2 hrsti pohankové lámanky, po kousku mrkve, petržele a celeru, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 4 kuličky nového koření, 1 kostka slepičího bujonu (není nutné), olej

Postup

Lámanku zalijeme vodou (na jeden díl lámanky 1,5 dílu vody), přivedeme k varu. Po 2 minutách odstavíme a necháme dojít.
Cibuli a zeleninu nakrájíme na drobno. V hrnci zahřejeme malé množství oleje a všechnu zeleninu na něm osmahneme. Zalijeme studenou vodou (cca litr), osolíme, přidáme koření a bujón a vaříme. Až je zelenina měkká, vmícháme do polévky hotovou lámanku a dále už nevaříme. Na talíři ozdobíme zelenou natí (petržel, pažitka, cibule, ...).

Pohanková

Přidáno: 30.5.2009