Polévka k večeři

Ingredience

trochu oleje, 1 cibule, 2 obyčejné párky (nebo jakákoliv jiná uzenina), 3 brambory, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 plechovka sterilovaných červených fazolí (400 g), 3 stroužky česneku, zelená petrželka

Postup

V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme na kousky pokrájenou uzeninu a společně chvíli smažíme. Pak zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, opepříme, okmínujeme, dáme špetku majoránky a vaříme do změknutí brambor. Mouku rozmícháme ve smetaně, zamícháme do polévky, přisypeme zcezené a propláchnuté fazole a všechno společně chvíli povaříme. Podle chuti dosolíme, případně opepříme, nakonec přidáme prolisovaný česnek a dále nevaříme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Polévka k večeři

Přidáno: 14.5.2007