Polévka z Barnabášova kotlíku
Ingredience
500 ml silného vývaru, 100 ml sladké smetany, 2 žloutky, 2 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 cibule, 6 lžic kerblíku, sůl, žemle
Postup
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme bledou jíšku. Rozšleháme ji s vývarem a povaříme.
Do smetany rozšleháme žloutky a vlijeme ji za stálého míchání do polévky.
Přisypeme nakrájený kerblík a stáhneme z ohně.
Podáváme s kostičkami žemle osmažené na másle.
Protože nemám kerblík, použila jsem místo něho pažitku. Až seženu, uvařím znovu a vyfotím s kerblíkem, polévka je moc dobrá.

Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Čertovská kuchařka pana Jaroslava Vašáka.
Přidáno: 19.6.2010