Polévka z kachních drobů

Ingredience

droby z jedné kachny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 2 bobkové listy, po hrstičce kuliček nového koření a pepře, 1 lžička sušeného tymiánu, sůl, hrst nudlí, 2 lžíce oleje, 1-2 stroužky česneku.

Postup

Droby zalejeme studenou vodou (cca 1 litr), osolíme, přidáme všechno koření a hodinu povaříme.

Cibuli, pórek a mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno, mrkev můžeme nahrubo nastrouhat.

V hrnci zpěníme na oleji cibuli a přisypeme pórek s mrkví. Za častého míchání smažíme do změknutí, až mrkev pustí barvu.

Osmaženou zeleninu zalejeme přecezeným vývarem z drobů a povaříme 10 minut. Pokud se při vaření drobů vyvařilo hodně vody, doplníme vodou čerstvou.

Droby pokrájíme nadrobno a přidáme do polévky.

Na závěr do hrnce nasypeme hrst nudlí, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.

Před podáváním do polévky rozmačkáme česnek.

Přidáno: 10.11.2018