Polévka z kachních drobů
Ingredience
droby z jedné kachny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 2 bobkové listy, po hrstičce kuliček nového koření a pepře, 1 lžička sušeného tymiánu, sůl, hrst nudlí, 2 lžíce oleje, 1-2 stroužky česneku.
Postup
Droby zalejeme studenou vodou (cca 1 litr), osolíme, přidáme všechno koření a hodinu povaříme.
Cibuli, pórek a mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno, mrkev můžeme nahrubo nastrouhat.
V hrnci zpěníme na oleji cibuli a přisypeme pórek s mrkví. Za častého míchání smažíme do změknutí, až mrkev pustí barvu.
Osmaženou zeleninu zalejeme přecezeným vývarem z drobů a povaříme 10 minut. Pokud se při vaření drobů vyvařilo hodně vody, doplníme vodou čerstvou.
Droby pokrájíme nadrobno a přidáme do polévky.
Na závěr do hrnce nasypeme hrst nudlí, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
Před podáváním do polévky rozmačkáme česnek.
Přidáno: 10.11.2018