Polévka z kapra s knedlíčky
Ingredience
2 kapří hlavy, vnitřnosti z kapra, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 1/2 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, lžíce másla, lžíce hladké mouky, zelená petrželka
Postup
Očištěné hlavy zbavené očí a žáber vložíme do studené vody. Osolíme, přidáme koření, cibuli a podélně rozkrojené stroužky česneku. Přivedeme k varu a vaříme asi půl hodiny. Vnitřnosti opereme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme a pokrájíme na kousky. V hrnci necháme rozpustit máslo a osmažíme na něm nadrobno podkrájenou kořenovou zeleninu než pustí barvu. Přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme zeleninovou zásmažku. Necháme vychladnout. Zalijeme horkým vývarem a rozmícháme. Přidáme vnitřnosti a znovu přivedeme k varu. Povaříme 5 minut a zavaříme knedlíčky z mlíčí. Z hlav obereme všechno maso a přidáme do polévky. Polévku podle chuti dosolíme, případně opepříme a vmícháme drobně pokrájenou zelenou petrželku.
Přidáno: 19.1.2008