Polévka z kostí
Ingredience
vepřové kosti, 2 mrkve, 2 petržele, kousek pórku, 1 cibule, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, sůl, 1 vejce, 5 lžiček krupice, polévkové koření, petrželová nať
Postup
Kosti zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření, oloupanou cibuli a v tlakovém hrnci vaříme 1 až 1 a půl hodiny (podle velikosti kostí). Vývar přecedíme, vložíme do něj pokrájenou zeleninu a vaříme asi pět minut. V hrnku smícháme vejce s krupicí, dolijeme vodou, dobře rozmícháme, vlijeme do vařící polévky a ještě asi pět minut povaříme. Podle chuti dosolíme případně přidáme polévkové koření. Nakonec vmícháme posekanou zelenou petrželku.
Přidáno: 28.9.2007