Polévka z kuřecích skeletů

Ingredience

2 kuřecí skelety, 10 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, 2-3 petržele i s natí, 1 cibule, sůl, 1-2 mrkve, hrst zeleného hrášku, 3 stroužky česneku, nudle, polévkové koření, zelená petrželka

Postup

Omyté skelety zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření, cibuli, petržel i s natí a uvaříme doměkka. Scedíme. Do vývaru vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, hrášek a vaříme do změknutí zeleniny. Až je zelenina měkká, přidáme hrst nudlí a povaříme 1-2 minuty. Do hotové polévky přidáme rozmačkaný česnek, podle chuti dosolíme, případně dochutíme oblíbeným polévkovým kořením. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Maso obrané ze skeletů můžeme vložit do hotové polévky nebo použít na pomazánku.

Polévka z kuřecích skeletů

Přidáno: 12.7.2008