Polévka z medvědího česneku a špenátu
Ingredience
2 hrsti listů medvědího česneku, stejné množství baby špenátu, 1 cibule, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 4-5 lžic smetany, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla
Postup
Cibuli oloupeme a posekáme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci zahřejeme olej s máslem. Přisypeme cibuli a orestujeme do změknutí.
K cibuli nasypeme brambory, osolíme a zalejeme vodou (asi 1 litr). Povaříme 10 minut.
Medvědí česnek a špenát překrájíme na menší kousky a po 10 minutách přidáme do hrnce. Necháme vařit 2-3 minuty a odstavíme.
Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem.
Znovu postavíme na plotnu, přistrouhneme trošku muškátového oříšku, vmícháme smetanu a necháme krátce přejít varem.
Na talíři můžeme polévku doplnit krutonky z opečených rohlíků nebo kukuřičnými sýrovými kuličkami.
Přidáno: 15.4.2018