Polévka z medvědího česneku a špenátu

Ingredience

2 hrsti listů medvědího česneku, stejné množství baby špenátu, 1 cibule, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 4-5 lžic smetany, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla

Postup

Cibuli oloupeme a posekáme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci zahřejeme olej s máslem. Přisypeme cibuli a orestujeme do změknutí.

K cibuli nasypeme brambory, osolíme a zalejeme vodou (asi 1 litr). Povaříme 10 minut.

Medvědí česnek a špenát překrájíme na menší kousky a po 10 minutách přidáme do hrnce. Necháme vařit 2-3 minuty a odstavíme.

Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem.

Znovu postavíme na plotnu, přistrouhneme trošku muškátového oříšku, vmícháme smetanu a necháme krátce přejít varem.

Na talíři můžeme polévku doplnit krutonky z opečených rohlíků nebo kukuřičnými sýrovými kuličkami.

Přidáno: 15.4.2018