Polévka z pórku a cibule s ementálem

Ingredience

2 větší cibule, 1 pórek, snítka tymiánu, 200 g ementálu, 150 ml bílého vína, 400 ml drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje
opečené kostičky rohlíků

Postup

Na oleji orestujeme cibuli posekanou nahrubo a pórek nakrájený na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme tymián, přikryjeme pokličkou a dusíme 10-15 minut.

Do hrnce nalijeme víno, vývar a chvíli povaříme.

Přisypeme nastrouhaný sýr a necháme rozpustit, nevaříme.

Na talíři polévku posypeme krutony z rohlíku a opepříme.

Polévka z pórku a cibule s ementálem
Polévka z pórku a cibule s ementálem

zdroj: www.iprima.cz/porady/ted-vari-sef

Přidáno: 25.4.2015