Polévka z vepřového ocásku
Ingredience
1 vepřový ocásek (700-800 g), 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, po 10 kuličkách nového koření a pepře, 3 bobkové listy, sůl, 2 hrsti krup, zelená petrželka nebo pažitka
Postup
Ocásek důkladně očistíme, omyjeme a zalijeme studenou vodou. Osolíme, přidáme oloupanou cibuli, koření, po půlce mrkve, petržele a celeru. Uvaříme doměkka.
Uvařenou polévku scedíme. Do vývaru vložíme nahrubo nastrouhaný zbytek kořenové zeleniny a uvaříme změknutí, cca 5 minut.
Maso z ocásku obereme od kosti, pokrájíme nadrobno a vložíme do polévky. Nakonec přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Na talíři posypeme bylinkami.
Přidáno: 19.3.2011