Polévka z červené řepy se sýrem
Ingredience
2 červené řepy velikosti pomeranče, 1 velká cibule, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 l kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř, 75-100 g strouhaného parmazánu, čerstvé lístky bazalky, 4 lžíce zakysané smetany, nasucho opražené plátky mandlí
Postup
Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci zahřejeme olej s máslem a pomalu na slabém plameni osmažíme cibuli (oloupanou a nakrájenou na půlkolečka) dozlatova.
Pak přisypeme řepu a za občasného zamíchání smažíme pět minut.
Zalijeme vývarem, osolíme a pomalu vaříme 30 minut.
Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka.
Přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Polévku podle chuti opepříme, případně dosolíme.
Na talíři ozdobíme lžící smetany, mandlovými lupínky a bazalkou.



zdroj: magazín Albert v kuchyni
Přidáno: 21.3.2015