Ravioli v rajské polévce

Ingredience

těsto: 200 g hladké mouky, špetka soli, 2 vejce, 2 skořápky od vajec vody

náplň: 200 g ricotty, sůl, mletý pepř, 80 g šunky

polévka: 2 plechovky (á 400 g) krájených rajčat, olivový olej, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 střední brambory, 2 hrnky zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 2 lžičky krystalového cukru, bazalka, trochu smetany na ozdobu

Postup

Do misky nasypeme mouku, osolíme, přidáme celá vejce, dvě skořápky od vajec vody a promícháme. Až se všechno spojí, vyklopíme na pomoučený vál a rukama důkladně vypracujeme hladké měkké těsto. Podle potřeby můžeme přidat mouku.

Těsto zabalíme a necháme asi hodinu odpočinout v chladu.

Ricottu osolíme, opepříme a promícháme s nadrobno nakrájenou šunkou.

V hrnci zahřejeme olej a zpěníme na něm pokrájenou cibuli a nadrobno posekaný česnek.

Přidáme na kostičky nakrájené brambory, krátce osmahneme a zalijeme dvěma hrnky vývaru.

Přidáme rajčata, čerstvou nebo sušenou bazalku, osolíme, opepříme, osladíme a vaříme 20-30 minut.

Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.

Těsto po částech rozválíme a pomocí tvořítka od Tescomy vytvoříme plněné ravioli (viz foto). Pokud tvořítko nemáme, nakrájíme čtverečky, položíme lžičku náplně, přehneme napůl a důkladně přitlačíme okraje (pro pevnější spoj potřeme před stlačením styčné plochy vodou).

Ravioli vaříme v osolené vodě 4-5 minut.

Na talíř nalijeme polévku, vložíme do ní ravioli, zakápneme smetanou a ozdobíme bazalkou (lepší je čerstvá, měla jsem jen sušenou).

Přidáno: 30.12.2016