Růžičková polévka

Ingredience

400 g růžičkové kapusty, 4 plátky anglické slaniny, 1 malá cibule, 250 g brambor, 1 mrkev, 30 g másla, 750 ml zeleninového vývaru (nebo voda + kostka bujónu), 1-2 lžíce světlé hotové jíšky, 1-2 stroužky česneku, majoránka, sůl, pepř

Postup

Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme očištěnou kapustu (větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny), na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem. Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme, až je zelenina měkká (cca 15 - 20 minut). Nakonec ji zahustíme jíškou, dochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Porce polévky podáváme posypané opečenou slaninou.

Růžičková polévka

zdroj: Magazín Albert

Přidáno: 17.2.2007