Rybí krémová polévka
Ingredience
400 g rybího filé, 1 menší cibule, 2 hrstky na kousky pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, citronový pepř, koření na bylinkové máslo, pažitka, opečené rohlíky
Postup
V hrnci rozpálíme olej s máslem, přisypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou (cca 1,5 l).
Do hrnce přidáme filé pokrájené na kostičky, oloupanou cibuli rozkrojenou napůl, sůl a koření podle chuti, kořenovou zeleninu a asi 15 minut povaříme.
Odstavíme a po částečném zchladnutí rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Podle potřeby dochutíme a vmícháme nadrobno pokrájenou pažitku.
Na talíři posypeme opečenými kostičkami rohlíků.
Přidáno: 17.6.2012