Vločková se špenátem
Ingredience
2 lžíce oleje, 4 lžíce špaldových vloček, 1 cibule, 2 hrsti na kousky pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 2 hrsti posekaného listového špenátu, 4 kuličky nového koření, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 3 stroužky česneku
Postup
Oloupanou cibuli pokrájme nadrobno a necháme zpěnit na rozpáleném oleji. Přisypeme vločky a za stálého míchání osmahneme dozlatova.
Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a necháme 10 minut povařit.
Pak přidáme kořenovou zeleninu a špenát, špetku nastrouhaného muškátového oříšku a povaříme ještě asi 5 minut (do změknutí zeleniny).
Po odstavení vmícháme rozmačkaný česnek.
Přidáno: 10.2.2013