Vývar s krupicovým svítkem
Ingredience
1 l ochuceného vývaru (zeleninový nebo masový), hrst nadrobno pokrájené zeleniny (mrkev, petržel, celer, pórek, květák, ...)
svítek: 2 vejce, 4 lžíce dětské krupičky, sůl
Postup
Do vývaru v hrnci nasypeme pokrájenou zeleninu.
Celá vejce důkladně prošleháme s krupicí a špetkou soli. Těstíčko vylijeme do pánve, kterou jsem vytřeli olejem a předem zahřáli.
Svítek pomalu usmažíme z obou stran dorůžova (nenencháme ho příliš ztmavnout).
Hotový svítek přemístíme z pánve na prkénko a ihned ho nakrájíme na drobné kostičky. Nasypeme je do nádoby se studenou vodou, aby zchladly.
Pak je scedíme a nasypeme do vývaru, který jsme mezitím přivedli k varu.
Svítek se zeleninou povaříme 8-10 minut.
Přidáno: 17.2.2019