Zeleninová s krupicí a vejci
Ingredience
1 mrkev, 1 petržel, 1 brambora, 1/2 cibule, 1 kostka slepičího bujónu, sůl, mletý pepř, 1 vrchovatá lžíce krupice, 2 malá vejce, olej nebo máslo
Postup
Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli nadrobno pokrájíme. Nasypeme do hrnce na rozehřátý tuk a za stálého míchání trochu osmažíme. Zasypeme krupicí, chvíli společně smažíme a odstavíme. Přidáme vejce, důkladně promícháme, vrátíme na plotýnku a chvíli mícháme. Pak zalijeme vodou (asi 1 litr), osolíme, opepříme, přidáme bujón a na kostičky pokrájenou bramboru. Vaříme asi deset minut. Podle chuti dosolíme. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Přidáno: 18.8.2008