Zelňačka s cizrnou
Ingredience
500 g kysaného zelí, 120 g cizrny, 1 mrkev, 1 cibule, 50 g oleje, 30 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, sůl, mletý pepř
Postup
Přes noc namočenou cizrnu uvaříme v osolené vodě doměkka.
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji, zaprášíme moukou, krátce opečeme, zalijeme 1l studené vody, promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu.
Proprané a odkapané zelí nakrájíme, přihodíme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou mrkev, kmín, pepř a prolisovaný česnek a zvolna vaříme doměkka.
Do polévky dáme uvařenou cizrnu, krátce převaříme a dochutíme solí.


zdroj: časopis Žena a kuchyně
Přidáno: 13.3.2010