Žloutková polévka s pažitkou
Ingredience
2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 750 ml drůbežího vývaru, 250 ml smetany na vaření, sůl, mletý pepř, 3 žloutky, velká hrst posekané pažitky
Postup
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, důkladně rozmícháme a necháme 10 minut povařit.
Přilijeme smetanu a vaříme dalších 10 minut.
Z polévky odebereme 4-5 lžic do misky. Až přestane být horká, rozmícháme v ní žloutky.
Do vařící polévky nasypeme pažitku a necháme krátce přejít varem.
Pak hrnec odstavíme z plotny a za stálého míchání vlijeme žloutky. Dále už nevaříme.
Podle chuti dosolíme či opepříme.


Přidáno: 4.4.2015