Pomalu pečené kuře
Ingredience
1 kuře, 2 lžičky soli, 2 lžičky mleté sladké papriky (kdo chce, může část nahradit pálivou), 1 lžička sušeného tymiánu, 0,5 lžičky mletého pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 0,5 hrnku vody
Postup
Kuře omyjeme a osušíme.
Sůl, pepř, papriku a tymián smícháme s olejem a touto směsí potřeme kuře ze všech stran.
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozložíme je na dno pomalého hrnce.
Na cibuli uložíme okořeněné kuře. Podlejeme ho vodou, přikryjeme poklicí a 8 hodin necháme péct při nižší teplotě.
Podáváme podle chuti s rýží nebo bramborami. Pod kuřetem se vytvoří výborná šťávička, takže rýže je ideální příloha.
Přidáno: 4.1.2025