Celerová pomazánka s vejci

Ingredience

1 velký celer, 4-5 vajec (podle velikosti) uvařených natvrdo, 1 menší kyselé jablko, sůl, mletý pepř, 2 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce zakysané smetany, majonéza podle potřeby

Postup

Celer oloupeme, rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtiny a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak ho vyjmeme z vody a necháme vychadnout.

Vychladlý celer a oloupaná vejce nastrouháme nahrubo, oloupané jablko najemno.

Všechno smícháme, přidáme hořčici, smetanu, 3-4 lžíce majonézy, osolíme a opepříme.

Majonézy použijeme tolik, aby měla pomazánka konzistenci podle našich představ.

Pomazánku důkladně promícháme a necháme v chladnu aspoň hodinu uležet. Poté mažeme na čerstvé pečivo.

Přidáno: 31.1.2020