Celerová pomazánka s vejci
Ingredience
1 velký celer, 4-5 vajec (podle velikosti) uvařených natvrdo, 1 menší kyselé jablko, sůl, mletý pepř, 2 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce zakysané smetany, majonéza podle potřeby
Postup
Celer oloupeme, rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtiny a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak ho vyjmeme z vody a necháme vychadnout.
Vychladlý celer a oloupaná vejce nastrouháme nahrubo, oloupané jablko najemno.
Všechno smícháme, přidáme hořčici, smetanu, 3-4 lžíce majonézy, osolíme a opepříme.
Majonézy použijeme tolik, aby měla pomazánka konzistenci podle našich představ.
Pomazánku důkladně promícháme a necháme v chladnu aspoň hodinu uležet. Poté mažeme na čerstvé pečivo.
Přidáno: 31.1.2020