Fazolová pomazánka s pečenými paprikami
Ingredience
2 velké červené papriky, 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, 2 lžíce olivového oleje, 10 sušených rajčat naložených v oleji, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce octa balsamico, pepř, sůl
Postup
Plech vyložíme papírem na pečení, položíme na něj celé papriky a plech vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Papriky pečeme asi půl hodiny, dokud nezačne slupka černat.
Potom papriky zabalíme do igelitového sáčku a necháme je tam chvíli zapařit.
Papriky oloupeme, zbavíme semínek a společně se všemi ostatními přísadami rozmixujeme.
Osolíme a opepříme až nakonec podle chuti.
zdroj: magazín Albert v kuchyni
Přidáno: 15.3.2019