Fazolová pomazánka s pečenými paprikami

Ingredience

2 velké červené papriky, 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, 2 lžíce olivového oleje, 10 sušených rajčat naložených v oleji, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce octa balsamico, pepř, sůl

Postup

Plech vyložíme papírem na pečení, položíme na něj celé papriky a plech vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Papriky pečeme asi půl hodiny, dokud nezačne slupka černat.

Potom papriky zabalíme do igelitového sáčku a necháme je tam chvíli zapařit.

Papriky oloupeme, zbavíme semínek a společně se všemi ostatními přísadami rozmixujeme.

Osolíme a opepříme až nakonec podle chuti.

zdroj: magazín Albert v kuchyni

Přidáno: 15.3.2019