Guacamole s tortillovými chipsy

Ingredience

4 avokáda, 2 červené cibule, hrst čerstvého koriandru, 2 rajčata, 2 chilli papričky jalapeňo, šťáva ze dvou limetek

chipsy: 8 tortill, olej na smažení

Postup

Avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecky a lžící vydloubneme všechnu dužninu do misky. Vidličkou je rozmačkáme na kaši.

Oloupanou cibuli, papričky i rajčata nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k rozmačkanému avokádu.

Všechno zakapeme limetkovou šťávou a dobře promícháme.

Tortilly rozkrájíme na osminky. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje (2-3 cm) a tortillové trojúhelníky rychle usmažíme dozlatova. Jde to velmi rychle, z každé strany pár sekund.

Guacamole podáváme s teplými nebo vychladlými chipsy.

zdroj: magazín Albert v kuchyni

Přidáno: 10.3.2019