Guacamole s tortillovými chipsy
Ingredience
4 avokáda, 2 červené cibule, hrst čerstvého koriandru, 2 rajčata, 2 chilli papričky jalapeňo, šťáva ze dvou limetek
chipsy: 8 tortill, olej na smažení
Postup
Avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecky a lžící vydloubneme všechnu dužninu do misky. Vidličkou je rozmačkáme na kaši.
Oloupanou cibuli, papričky i rajčata nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k rozmačkanému avokádu.
Všechno zakapeme limetkovou šťávou a dobře promícháme.
Tortilly rozkrájíme na osminky. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje (2-3 cm) a tortillové trojúhelníky rychle usmažíme dozlatova. Jde to velmi rychle, z každé strany pár sekund.
Guacamole podáváme s teplými nebo vychladlými chipsy.
zdroj: magazín Albert v kuchyni
Přidáno: 10.3.2019