Pomazánka z uzené makrely
Ingredience
1 uzená makrela (cca 300 g), 1 vanička tučného tvarohu 250 g, 2 šalotky, 3-4 sterilované okurky, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, mletý pepř
Postup
Z ryby odřízeneme hlavu a ocas. Rozloupneme ji na poloviny a vyjmeme páteř. Odstraníme i ostatní kosti a kůži.
Okurky a oloupané šalotky překrojíme na menší kousky, nasypeme do mixéru, krátkým pulsem je rozdrtíme na drobné kousky a vysypeme do misky.
Do mixéru vložíme na kousky rozebranou makrelu bez kostí, přibližně třetinu tvarohu a rozmixujeme dohladka.
Rozmixovanou rybu přidáme k zelenině společně se zbytkem tvarohu, hořčicí a důkladně promícháme.
Nakonec pomazánku dochutíme solí a pepřem.
Hotovou pomazánku uložíme do ledničky, kde po vychlazení zhoustne.
Přidáno: 25.11.2024