Proticholesterolová kvasnicová pomazánka
Ingredience
2 lžičky oleje, 2 cibule, 80 - 100 g čerstvých kvasnic, 6 lžic vody, 2 lžíce strouhanky, 2 vejce, hořčice, sůl, čerstvá zelenina na ozdobení
Postup
Na oleji zvolna osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme kvasnice a opražíme. Když začnou hnědnout, přidáme strouhanku, podlijeme vodou a krátce podusíme. Zalijeme vejci a za stálého míchání necháme zhoustnout. Dochutíme hořčicí, osolíme a ještě teplé mažeme na topinky či toasty (pečené v topinkovači nebo nasucho na plechu) nebo vychladlou pomazánkou potíráme plátky chleba a ozdobíme zeleninou.
zdroj: Jarmila Mandžuková - Hubneme konečně s rozumem
Přidáno: 18.1.2008