Ananasové nebe

Ingredience

těsto: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
krém: 250 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 ananasový pudink, 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 400 ml šťávy z ananasového kompotu
dále: velká plechovka ananasového kompotu (kostky 850 g), rum, marcipán

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom vešleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec vmícháme zlehka mouku. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (190-200°C, cca 30 minut). Necháme vychladnout. Z kompotu slijeme šťávu, pokud jí není 400 ml, doplníme vodou. V troše šťávy rozmícháme pudinkový prášek a mouku. Ostatní šťávu zahříváme, do teplé vlijeme pudink s moukou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Po lžících postupně vešleháme vychladlou kaši. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prořízneme. Dolní část pokropíme rumem, potřeme krémem, naskládáme kousky ananasu a zatřeme krémem. Přiklopíme prostředním plátem. Pokropíme ho rumem, natřeme krémem a přiložíme poslední část korpusu. Lehce přimáčkneme. Celý dort potřeme ze všech stran tenkou vrstvou krému a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazený a ztuhlý dort potáhneme marcipánem a libovolně dozdobíme.

Ananasové nebe
Ananasové nebe
Ananasové nebe
Ananasové nebe

Přidáno: 4.10.2008