Ananasový bez mléčné bílkoviny

Ingredience

korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 400 g hladké mouky
krém: 500 g hery, 260 g moučkového cukru, 3 sáčky vanilkového cukru, 2 větší plechovky ananasového kompotu (á 340 g), 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce polohrubé mouky
dále: rum, potahovací hmota cca 1,3 kg, potravinářské barvy, 100 g královské glazury

Postup

Korpus upečeme ve formě 25x25 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do dalšího dne.

Kompot scedíme. Štávu doplníme vodou do 800 ml. Trochu odlijeme do hrnku a rozmícháme v ní pudinkové prášky a mouku dohladka. Zbytek šťávy zahřejeme, vlijeme obsah hrnku a za stálého míchání povaříme 2 minuty, vznikne hustá kaše. Necháme vychladnout.

Změklou heru s cukrem vyšleháme do pěny. Po lžících zašleháme vlažnou uvařenou kaši a ušleháme hladký krém.

Ananas pokrájíme nadrobno.

Kropus dvakrát prokrojíme. Spodní část vydatně postříkáme rumem a natřeme necelou polovinu krému. Posypeme polovinou pokrájeného ananasu, lehce ho do krému zatlačíme a přiklopíme prostřední částí korpusu. Postup zopakujeme a přikryjeme třetí částí korpusu. Lehce přitlačíme a uložíme do ledničky ke ztuhnutí.

Zbytkem krému potřeme celý dort zvenku a opět necháme vychladit.

Ztuhlý dort potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.

Ananasový bez mléčné bílkoviny
Ananasový bez mléčné bílkoviny
Ananasový bez mléčné bílkoviny
Ananasový bez mléčné bílkoviny
Ananasový bez mléčné bílkoviny

Přidáno: 9.5.2014