Angry birds

Ingredience

velký korpus: 9 vajec, 360 g cukru krupice, 9 lžic oleje, 360 g hladké mouky
kulatý korpus + základna: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
malinová náplň: 250 g tvarohu z vaničky, 250 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru + moučkový cukr podle chuti, 3 lžíce malinové marmelády, 100 g malinového zeesanu + 125 ml vody
brusinková náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 3 sáčky vanilkového cukru, 200 g brusinkového ztužovače šlehačky + 150 ml vody
krém: 200 g másla, 4 vrchovaté lžíce nutelly
dále: rum, malinová marmeláda, potahovací hmota (white icing), potravinářské barvy

Postup

Velký korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm. Necháme vychadnout, nejlépe do druhého dne.

Kulatý korpus upečeme v sadě na plněné dorty (popis např. zde).

Malinový krém: do misky dáme tvaroh, marmeládu, smetanu, vanilkový cukr a ručním šlehačem ušleháme na krém. Zeesan s vodou ruční metličkou prošleháme, přidáme ke krému a dobře zašleháme. Podle chuti můžeme dosladit (záleží na kyselosti marmelády).

Dutinu půlkulového korpusu vymažeme marmeládou, naplníme krémem a přiklopíme základnou. Zatížíme prkénkem a dáme ztuhnout do ledničky.

Brusinková náplň: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do konzistence jogurtu. Ztužovač s vodou rozšleháme ruční metličkou, a po částech vešleháme smetanu. Došleháme dotuha.

Velký korpus dvakrát prokrojíme, jednotlivé části postříkáme rumem, potřeme marmeládou a smetanovou náplní. Také uložíme do ledničky na několik hodin ztuhnout.

Oba vychlazené dorty potřeme na celém povrchu nutellovým krémem (máslo s nutellou vyšleháme do pěny) a opět necháme v chladu ztuhnout.

Ztuhlé a dobře vychlazené potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.

Angry birds
Angry birds
Angry birds
Angry birds
Angry birds
Angry birds
Angry birds
Angry birds
Angry birds

Přidáno: 31.7.2015