Autíčkový bez mléčné bílkoviny
Ingredience
korpusy: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 400 g hladké mouky
1. krém: 500 g hery, 2 sáčky jahodového pudinkového prášku, 2 lžíce polohrubé mouky, 800 ml šťávy z jahodového kompotu (co chybí, doplníme 100% jahodovou šťávou), 300 g moučkového cukru
2. krém: 200 g hery, 4 lžíce cukru (podle chuti), 5 lžic jahodové marmelády
dále: kompotované jahody (ze dvou plechovek), jahodová šťáva, jahodová marmeláda, potahovací hmota white icing
Postup
Připravíme těsto na korpus. Trochu nalijeme do formy o průměru 16 cm, zbytek do formy o průměru 28 cm. Upečeme a necháme vychladnout.
1 krém: V hrnku v troše jahodové šťávy rozmícháme pudinkové prášky a mouku. Zbytek šťávy zahřejeme, do horké vlijeme obsah hrnku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Heru ušleháme s cukrem a po lžících vešleháme vlažnou jahodovou kaši.
2. krém: heru s cukrem a marmeládou důkladně vyšleháme do pěny.
Vychladlé korpusy dvakrát prokrojíme, prokapeme šťávou, promažeme marmeládou, 1. krémem a proložíme okapanými jahodami. Dáme vychladnout. Pak celý povrch korpusů potřeme 2. krémem.
Důkladně vychlazené a ztuhlé korpusy potáhneme potahovací hmotou, posadíme na sebe a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 1.10.2010