Čokodort s kalami

Ingredience

velký korpus: 9 vajec, 360 g krystalového cukru, 9 lžic oleje, 330 g hladké mouky, 30 g kakaa
malý korpus: 4 vejce, 160 g krystalového cukru, 4 lžíce oleje, 20 g kakaa, 140 g hladké mouky
krém: čokoládový z dvojnásobné dávky
šlehačková náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 125 g fondu s příchutí vaječný likér (ztužovač šlehačky)
dále: rum, borůvkový gel, malinový gel, chocoflex (čokoládová potahovací hmota)

Postup

Korpusy upečeme v kulatých formách o průměrech 28 cm a 18 cm. Necháme vychladnout. Po vychladnutí každý dvakrát prokrojíme. Patra prokapeme rumem a naplníme.

Spodní patro promažeme borůvkovým gelem a naplníme čokoládovým krémem. Horní patro promažeme malinovým gelem a naplníme likérovou šlehačkou.

Obě patra zvenku pomažeme čokoládovým krémem a po ztuhnutí potáhneme chocoflexem a libovolně dozdobíme.

Likérová šlehačka: smetanu ušleháme dotuha. Fond (prášek) rozšleháme s 100 ml vody a po částech vmícháme ušlehanou šlehačku.

Čokodort s kalami
Čokodort s kalami
Čokodort s kalami
Čokodort s kalami

Přidáno: 29.4.2012